Роман Іванісов: Сьогоднішнє парламентське засідання розпочали зі звернення Верховної Ради до держав – членів НАТО щодо членства України в альянсі

10.04.2023 18:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов традиційно звітує про свій робочий день у Верховній Раді України: "Сьогоднішнє парламентське засідання розпочали зі звернення Верховної Ради до держав – членів НАТО щодо членства України в альянсі. Закликаємо колег з парламентів країн-членів НАТО не зволікати і сприяти ухваленню спільних з Україною документів на підтримку наближення України до майбутнього членства в НАТО під час весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО у м. Люксембурзі та Вільнюського саміту НАТО. Тим самим, виконавши рішення Бухарестського саміту НАТО у 2008 році.
 
Щодо кадрових змін: висловили недовіру Голові Рахункової палати Валерію Пацкану, як наслідок – його звільнення з посади і голови і члена Рахункової палати. Найближчим часом очікується призначення нового голови.
 
Підтримали народними депутатами звільнення від ПДВ та мита ввезення товарів для сектору безпеки і оборони. В цілому ухвалено законопроекти №№ 9061, 9062. Також від ПДВ звільняються і послуги з програмного забезпечення військового призначення.
 
Належний стан запасів державного резерву – це, насамперед, наша безпека. Чинна система державних резервів, що залишилась нам у спадок від «совка», давно застаріла. Тому ухвалили за основу законопроект №9079 щодо реформування цієї системи, яким пропонується створення Єдиного реєстру державних резервів, можливість зберігати частину резервів закордоном – у країнах Європи, а також запроваджується відповідальність за порушення закону об’єктом господарювання тощо.
 
За основу ухвалили проект Закону №9046 про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо встановлення у Держстандартах для всіх випускників повної загальної середньої освіти вільного володіння державною мовою, необхідного рівня математики, знання історії України, володіння іноземною мовою.
 
За законопроект №7588 щодо управління землями державних підприємств я не голосував. На засіданні нашого антикорупційного комітету було ухвалено рішення, що даний законопроект містить корупційні ризики і не відповідає нормам антикорупційного законодавства. Експертиза нашого комітету надала чіткі зауваження, але автори законопроекту не врахували їх під час підготовки. Як результат – законопроект не прийнято."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews