Напередодні Великодня у Рівненській області посилюють безпеку

11.04.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині напередодні Великодня посилюють безпеку. До питання підходять комплексно. Так, свою службу посилюють рятувальники. Окремо чергуватиме група піротехніків, працівники хіміко-радіологічної лабораторії.

Про це під час брифінгу Рівненської ОДА повідомив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олександр Мохрик.

«Під час свят на цілодобовому чергуванні буде перебувати 225 рятувальників та 56 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. За необхідності буде залучено додатково майже 200 чоловік особового складу та 81 одиницю техніки, - прокоментував Олександр Мохрик. – Хочу наголосити на дотриманні правил протипожежної та техногенної безпеки під час проведення богослужінь. Прошу звернути увагу на дотриманні шляхів евакуації, наявність первинних засобів пожежогасіння, правильному використанні електроприладів».

Наголошує на дотриманні правил пожежної безпеки і начальник Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Володимир Панчук.

«На Рівненщині розпочався пожежонебезпечний період. Найбільша загроза для лісів – людська недбалість. Так, через спалювання сухої трави вогонь може перекидатися і на лісові масиви, - прокоментував Володимир Панчук. - Щоб запобігти загрозі, лісівники роблять мінералізовані смуги та вживають інші заходи. Разом із тим на сьогодні вже є проєкт розпорядження про заборону відвідання населенням лісів. Це не означає, що люди не зможуть піти туди прогулятися. В області є 125 спеціально облаштованих місць для відпочинку. Вони знаходяться поблизу населених пунктів і доріг, тож туди доволі зручно дістатися. Разом із тим правил пожежної безпеки варто дотримуватися і там».

Тим часом на Великдень очікується помірний короткочасний дощ, - прогнозує начальниця Рівненського обласного центру з гідрометеорології Ольга Ніколайчук. Температура повітря вночі становитиме 2-7 тепла, вдень - 8-13 тепла. Надалі поступово ставатиме тепліше, переважатиме погода без опадів.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews