ВООЗ надали Рівненщині нове авто: для чого його використовуватимуть

12.04.2023 07:12   Джерело: RvNews
Автор : Олекса Мирожит
 

Його використовуватимуть для роботи протиепідемічних бригад у віддалених населених пунктах та вакцинації вразливих груп населення. Це стало можливим у рамках співпраці з міжнародними партнерами.

Так, позашляховик Renault Duster передало представництво World Health Organization Ukraine за сприяння Європейського Союзу.

«Вдячні партнерам за допомогу. Разом працюємо над тим, аби кожен мешканець області мав безперешкодний доступ до вакцинації», - прокоментував перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Загалом представництво ВООЗ в Україні, за підтримки Європейського Союзу, передало Міністерству охорони здоров’я України 26 автомобілів, щоб допомогти посилити роботу з вакцинації в країні під час та після війни. Один із них отримав Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Тим часом, як пояснив головний санітарний лікар області Роман Сафонов, цей позашляховик допоможе реалізовувати програму імунізації та здійснювати епіднагляд за хворобами, яким можна запобігти шляхом вакцинації.

«Його також використовуватимуть для моніторингових візитів та розслідування спалахів. Однією з найважливіших переваг цих автомобілів буде можливість дістатися до віддалених сіл», - прокоментував Роман Сафонов.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews