Хмельницьку АЕС та освітні заклади міста-супутника відвідали викладачі Вінницького національного технічного університету

21.04.2023 10:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Днями викладачі Вінницького національного технічного університету (ВНТУ), який є одним із профільних вишів для енергетичної галузі, відвідали Хмельницьку АЕС та освітні заклади Нетішина. Представники кафедри електричних станцій та систем провели профорієнтаційні зустрічі з випускниками ліцеїв, заохотивши їх обирати технічні освітні напрями. Адже саме таких спеціалістів потребує держава та енергетична галузь зокрема для відновлення економіки після закінчення війни.

Підготовка висококваліфікованих кадрів для ядерної галузі постійно знаходиться у центрі уваги Хмельницької АЕС, яка активно співпрацює з вищими навчальними закладами України та створює відповідні умови для працевлаштування випускників профільних вишів. Зокрема, студенти мають можливість укладати тристоронні договори, щоб гарантувати своє подальше працевлаштування. Існує можливість здобуття освіти за дуальною формою, коли студент опановує теоретичний матеріал у навчальному закладі, а практичне навчання проходить на виробництві.

null

Чимало випускників ВНТУ уже працює на Хмельницькій АЕС. Це висококласні спеціалісти, які добре обізнані з усіма тонкощами електроенергетики. Викладачі ознайомилися з умовами праці молодих спеціалістів на Хмельницькій АЕС, побували в аудиторіях навчально-тренувального центру.

Своїми враженнями від візиту представники ВНТУ поділилися під час онлайн-зустрічі спеціалістів Хмельницької АЕС, викладачів та студентів профільного вишу. Від заступника генерального директора ВП ХАЕС з персоналу Володимира Гудзя, який був основним спікером зустрічі, студенти ВНТУ дізналися про умови праці у ВП ХАЕС, соціальний захист працівників, можливості кар’єрного росту та дозвілля атомників, а також про постійну підтримку, яку колектив надає Силам Оборони України.

nullПід час онлайн зустрічі студенти та викладачі ВНТУ озвучили важливі для майбутніх фахівців запитання та отримали відповіді, в т.ч. – про перспективу працевлаштування на Хмельницькій АЕС, де планується будівництво нових енергетичних потужностей.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews