На Рівненщині відбулася акція «1 мільйон дерев життя»

22.04.2023 18:16   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Всесвітній День Землі, 22 квітня 2023 року, у 70 локаціях в Україні та в понад 30 країнах світу відбулась акція «1 мільйон дерев життя».

Центральною локацією в Україні став Ірпінь, де висаджували дерева на знак пам'яті загиблим захисникам України з початку повномасштабного вторгнення, зокрема жителям Ірпеня. 

На Рівненщині висадження відбулося на території КЗ "Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни" РОР. Саме ця акція є частиною глобального екологічного проєкту «Greening of the Planet», метою якого є висадка мільйонів дерев по всьому світу для покращення стану довкілля.

null

Метою Акції є об'єднання світу навколо теми еко-відновлення України та всієї планети, підтримка морального духу українців та збір коштів на розвідувальні дрони для ЗСУв рамках нового проєкту ініційованого Міжнародним штабом допомоги українцям та БФ “Dignitas” «1000 дронів для України». Ця ініціатива має на меті забезпечити необхідну допомогу Збройним Силам України. Про це розповіла головний організатор проекту Greening of the planet на Рівненщині Катерина Євушко, закликавши всіх приєднатися до цієї ініціативи та сприяти перемозі України.

«І наші пацієнти, і працівники з задоволенням приєдналися до цієї акції. У нас буде алея сакур», - прокоментував Андрій Бурачик, керівник госпіталю. «Всі дерева – це легені планети, тому дерев має бути більше: красивих, квітучих. Хлопці долучаться, щоб знати і пам’ятати, що цю красу зроблено їхніми руками».

null

«Легше, коли багато дерев і все зелено. Хлопці приїдуть – їм буде гарно, зелено. Добре не в палаті лежати, а з людьми поспілкуватись», - зізнався Юрій, військовий родом з Кривого Рогу, який знаходиться на реабілітації після поранення на Херсонщині.

null

«Люди радо долучаються до висадження дерев. Сьогодні ми висаджували магнолії, сакури та персики» – розповіла Аніта, координатор проекту в Сарнах, яка завітала до військового госпіталю, - «Вже висадили 23 дерева сьогодні, а раніше здійснили висадження дерев у Сарнах, також разом із військовими».

null

На захід також завітала Настя Каменських, яка перебувала у Рівному і вирішила долучитись до акції. Співачка символічно висадила сакуру та заспівала військовим декілька пісень.

null

Партнерами проекту 22 квітня, серед інших, стали компанії «Захід-Трансбуд», «Самурай Авто», «Кардинал - Рівне», «Неомарк» та «Agrodruzi».

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews