Медичні засоби дешевшають, а продукти - навпаки: яка ситуація з цінами на Рівненщині

24.04.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у березні 2023р. порівняно з попереднім місяцем по області становив 101,1%, по Україні – 101,5%.

На споживчому ринку області у березні 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше подорожчали овочі (на 12%). На 8,7–0,2% зросли ціни на маргарин та інші рослинні жири, масло, шоколад, яйця, м’ясо птиці, молоко, рибу та продукти з риби, кондитерські вироби з цукру, олію соняшникову, сметану, яловичину, макаронні вироби, свинину, сири, хліб, фрукти. Водночас на 7,8–0,1% подешевшали сало, інші продукти переробки зернових, кондитерські вироби з борошна, безалкогольні напої, кисломолочна продукція, рис.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби в цілому залишилися без змін, разом з тим, алкогольні напої знизилися в ціні на 0,8%, а тютюнові вироби зросли на 0,9%.

Одяг і взуття подорожчали на 12,2%, зокрема, взуття – на 13,6%, одяг – на 10,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося за рахунок підвищення цін на утримання та ремонт житла на 0,7%, оренду житла – на 0,4%.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,4%, за рахунок зниження цін на амбулаторні послуги на 0,7%, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання – на 0,4%.

Ціни на транспорт знизилися на 0,8% в основному через подешевшання палива та мастил на 3,6%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1% за рахунок підвищення тарифів на послуги мобільного зв’язку на 2,1%.

Зростання цін на предмети домашнього вжитку, побутової техніки на 0,9% відбулося через підвищення цін на товари та послуги для щоденної підтримки будинку на 2,6%, домашній текстиль – на 0,6%, меблі та предмети обстановки, килими та інші види покриттів для підлоги  – на 0,2%.

Пресслужба ГУ статистики Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews