Роман іванісов: Ми повинні зробити все можливе, щоб "Чорнобиль" не повторився

26.04.2023 11:48   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Роман Іванісов, народний депутат України від Рівненщини, написав у своїй FB-сторінці:
"Друзі, сьогодні важка дата в історії нашої країни. 26 квітня 1986 року назавжди залишиться днем найбільшої техногенної катастрофи на планеті. Цю трагічну подію згадуємо з сумом і з величезної шаною і вдячністю всім ліквідаторам, хто ціною власного життя без перебільшення врятував світ. Внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС через отриману дозу опромінення померли тисячі людей. Для мільйонів українців чорнобильська трагедія відгукується й досі. Рак щитовидки, молочної залози, лейкемія, спадкові хвороби сьогодні забирають життя багатьох наших громадян, від цих хвороб страждають наші діти.
null
Фото з мережі Інтернет
Сьогодні, згадуючи весь біль і трагедію 37-річної давнини, мене дивує завзятість, з якою представники окупантів влаштовують провокації на території Запорізької АЕС! Бо ж радіація – не куля, вона не обирає і не питає імені чи походження. Вона вражає всіх, хто потрапляє під її вплив. Сховатися від неї неможливо. Від чорнобильської катастрофи опромінення зазнали люди не лише на території України, але й росії, Білорусі та інших країн Європи. Понад 8 млн людей!
Верховна Рада вже зверталася до МАГАТЕ, безпекових організацій світу із закликом вжити всіх необхідних заходів для демілітаризації та виведення озброєних російських військових і техніки зі станції й усієї прилеглої території, включаючи місто Енергодар. Але, як бачимо, нічого не змінилося, обстріли не припиняються.
null
Фото з мережі Інтернет
Буквально декілька днів тому представники місії МАГАТЕ повідомили про значні пошкодження машинної зали четвертого енергоблоку, відсутнє нормальне технічне обслуговування станції, працює лише одна з чотирьох ліній електропередач для охолодження реакторів!
Ми маємо справу з ядерним тероризмом північного сусіда, не інакше.
Здоровий глузд не може знайти іншого пояснення такої поведінки окупантів на найбільшій у Європі атомній електростанції. Тому сьогодні завдання усіх цивілізованих країн, наших європейських колег зробити все можливе, щоб «Чорнобиль» ніколи не повторився."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews