У місті-супутнику ХАЕС вшанували пам’ять усіх, хто віддав життя, рятуючи світ від аварії на ЧАЕС

26.04.2023 16:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Нетішинці вшанували пам’ять усіх, хто віддав життя, рятуючи світ від аварії на ЧАЕС. Біля пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи» містяни зібралися, щоб покласти квіти та віддати шану полеглим. За участі представників місцевого самоврядування, керівництва Хмельницької АЕС, установ та організацій Нетішина відбувся мітинг-реквієм.

null

1986 року молоде місто атомників Нетішин простягнуло руку допомоги людям, які в одну мить втратили свої домівки. З того часу місто-супутник Хмельницької АЕС для багатьох стало рідним, а колектив Хмельницької АЕС прийняв у свої ряди колег-атомників.

Щороку містяни, збираючись біля пам’ятного знака, згадують дні ліквідації найбільшої техногенної катастрофи, її учасників, хто, не вагаючись, рятував світ від масштабного радіаційного забруднення. Учасники мітингу наголошували, що нині в окупації перебуває найбільша АЕС Європи – Запорізька. Загроза воєнних дій поблизу ядерного об’єкта змушує кожного задуматися та згадати уроки Чорнобиля, аби не допустити ще однієї аварії. Саме тому безпека ядерних об'єктів – це найвищий пріоритет у роботі атомників.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews