Звіт НАБУ заслухали в антикорупційному комітеті Верховної Ради України

03.05.2023 09:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Про це повідомив народний депутат від Рівненщини, член Антикорупційного комітетут ВРУ Роман Іванісов:
 
"Учора директор НАБУ Семен Кривонос відзвітував перед нашим комітетом за роботу Бюро протягом воєнного 2022-го року.
null
Складно переоцінити результати спільної роботи НАБУ і САП. На рахунку детективів - розслідування про 8,5 млрд грн збитків у справі «Приватбанку», корупцію на Одеському припортовому заводі (близько 100 млн грн збитків), розтрату коштів «Укргазбанку», корупцію в АРМА, справа екс-голови Державної фіскальної служби щодо неправомірної вигоди за відшкодування ПДВ (722 млн грн!) і багато іншого.
null
Перед директором Бюро, а також його заступником Поліною Лисенко та керівником Головного підрозділу детективів Андрієм Калужинським, присутніми на зустрічі, я озвучив декілька корупційних прецедентів, які обговорювалися нашим комітетом, та за якими ми чекаємо реальних результатів. Це і кейс з незаконним відшкодуванням ПДВ великій компанії-алкотрейдеру, і справа про закупівлі за завищеними цінами у Міністерстві оборони, і шалена корупція на митниці, і корумпована лісова галузь, де від незаконного вивозу деревини сотні мільйонів гривень осідають у кишенях кількох посадовців, а держава отримує ще більші збитки. Наголосив на тому, що реальні корупційні злочини відбуваються в Україні щодня, і вони потребують швидкої реакції антикорупційних органів!
null
Семен Кривонос на посаді директора НАБУ - віднедавна, але разом з тим видно, що в нього і його команди є і воля, і бажання до реальної боротьби з корупції. Це була його перша зустріч з нашим комітетом з моменту призначення, де окрім звіту, новий директор Бюро поділився своїм баченням.
Знаємо, працюємо, притягнемо, поборемо. Приблизно так декількома словами можна резюмувати зустріч, у результати якої дуже хочеться вірити. З боку членів нашого антикорупційного комітету, ми відкриті до співпраці, але залишаємося прискіпливими до діяльності усіх антикорупційних органів. Нульова толерантність до всіх, хто бодай якось причетний до цього ганебного явища.".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews