ЦНАП у кожній громаді Рівненщини - такі плани в обласної влади на майбутнє

03.05.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

Упродовж двох днів у Рівному говорили про розвиток діючих та створення нових ЦНАПів із національними та регіональними експертами з надання адміністративних послуг, керівниками ЦНАПів області. До обговорення долучився начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, а також представники окремих громад Рівненщини, де ще немає таких закладів, але які готові працювати в цьому напрямку.

«Цифрова безбар’єрність – це коли замість черг і поїздок у райцентри люди отримали би комфорт і доступність послуг на місцях. Державні послуги мають бути максимально наближені до громадян. ЦНАПи пришвидшують не лише послуги населенню, а й роботу бізнесу», - сказав Віталій Коваль.

Наразі на Рівненщині функціонує 88 точок надання адміністративних послуг. Це 46 ЦНАПів, 40 – віддалених робочих місць, 2 – територіальні підрозділи, 3 – мобільні кейси ЦНАП. До речі, шість ЦНАПів утворилося уже після повномасштабного вторгнення.

Віталій Коваль також додав, що особливо відчутні переваги створення ЦНАПів у невеликих, віддалених від обласного та районних центрів громадах. Наприклад, за один візит молоді батьки можуть зареєструвати факт народження дитини, її місце проживання, подати заяву на державну допомогу при народженні тощо. 

 - За діджиталізацією – майбутнє. Продовжуємо роботу у цьому напрямку. Дякую Програмі розвитку ООН в Україні за підтримку, - резюмував очільник області.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews