Роман Іванісов: Верховна Рада звернулася до парламентів світу щодо засудження примусової депортації українських дітей(R)

03.05.2023 16:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов продовжує звітувати про свою роботу у парламенті:
"Під час розгляду питань порядку денного ухвалили низку важливих законопроектів, серед яких закон, що стосується додаткових підстав для звільнення з військової служби (реєстр. номер 8009, прийнятий в цілому). Документ враховує інтереси військовослужбовців та забезпечує їм право на рівні з цивільними громадянами звільнення з військової служби під час воєнного стану за умови, якщо їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.
 
Також сьогодні Верховна Рада звернулася до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо засудження вчинених рф злочинів примусової депортації українських дітей. Те, що вчиняє з нашими дітьми росія, є ніщо інше як геноцид. Тому ми просимо наших міжнародних партнерів консолідувати зусилля задля визволення українських дітей з російського полону і повернення їх додому.
null
Фото з мережі Інтернет
Сьогодні приймали почесного гостя - голову парламенту Португалії Аугушту Ернешту Сантуш Сілву. Разом з представниками парламентських партій Португалії він завітав на засідання Верховної Ради. У своїй промові наш португальський колега висловив підтримку Україні у захисті її незалежності та територіальної цілісності. Аугушту Ернешту Сантуш Сілва наголосив, що війна в Україні стосується усієї Європи, а вбивства і терор військами рф мирних українців мають бути покарані силами об’єднаної міжнародної спільноти.
null
Фото з мережі Інтернет
«Ми хочемо миру в Україні. Досягнути миру можливо лише припинивши російську військову агресію», - запевнив очільник португальського парламенту.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews