На Рівненщині відбулося свято бузку та духової музики: як це було

23.05.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Цієї неділі у КЗ «Культурно-археологічний центр «Пересопниця» Рівненської обласної ради пройшло «Свято бузку та духової музики».

Розпочався захід з урочистого підняття прапору Морської піхоти України, яке щорічно відзначається 23 травня. Саме у складі 36-ої бригади морської піхоти донедавна ніс службу керівник «Пересопниці» Іван Солодуха.

Культурно-археологічний центр «Пересопниця» понад два роки займається етнографічними дослідження вишитих картин стилю «Бузок» на Волині.

Так, в рамках заходу відбувся майстер-клас «Пересопницький бузок» на Острові Бажань в навчальній майстерні з образотворчого мистецтва для дітей та дорослих за участі монтера Ірини Локшук.

Свої вміння продемонструвала й депутатка Рівненської обласної ради Ольга Шустік, яка відтворила методику вишивання бузкових картин.

За вагомий внесок у збереження культурної спадщини Рівненщини та організацію унікального заходу в Україні – «Свято Бузку та Духової музики Сергій Свисталюк нагородив Подякою Рівненської обласної ради директора КЗ «Культурно-археологічного центру «Пересопниця» Івана Солодуху.

 Під час заходу перед відвідувачами виступив духовий оркестр 14-ої механізованої бригади ЗСУ. Диригент оркестру Ярослав Король – родом із Рівненщини.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews