У Здовбиці з'явився меморіальний знак «Борцям за волю України, воякам УПА»

25.05.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Урочисте відкриття відбулося 23 травня і приурочили його до Дня Героїв України. Долучилися до заходу пластуни Рівненщини, зокрема, вихованці Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру.

За ініціативи пластунів відновили також меморіальний простір і курган в урочищі Микитові рови.

Співавторками цього проєкту є фахівчиня вишкільного центру Іванна Овдійчук та представниця пластового руху Олександра Боярчук.

Втілити в життя проєкт з відновлення урочища Микитові рови їм допомогла Здовбицька громада: жителі села, школярі, волонтери. Спільно прибрали та облаштували територію, встановили інформаційну дошку.

- Щиро вдячні усім, хто приєднався до ініціативи з відновлення пам'яті про наших Героїв, яку російські окупанти десятиліттями намагалися приховати. Пам'ятати історію краю, історію свого народу - не лише наш обов'язок, а й запорука збереження країни, її майбутнього успішного розвитку! – наголошують пластуни.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews