Роман Іванісов: ВРУ підтримала законопроект про застосування санкцій до Ісламської Республіки Іран строком на 50 років

30.05.2023 07:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат Верховної Ради України від Рівненщини Роман Іванісов розповів на своїй сторінці у FB про результати чергового засідання українського парламенту:
 
"Законопроект №6004-Д про забезпечення конституційних прав громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля. Його ми розглядали на засіданні антикорупційного комітету і після тривалих дискусій автори документу прийняли наші зауваження. Важливий законопроект, я це особливо розумію, адже протягом останніх чотирьох років відстоював права жителів Клевані Рівненської області, які потерпали від діяльності хімічного монстра «Колор С.І.М.».
 
Більше того, це євроінтеграційний законопроект, в основу якого закладено європейські директиви. Зменшення, запобігання та контроль викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, скидів стічних вод з концентраціями забруднюючих речовин та контроль операцій у сфері управління відходами є основними завданнями Директиви 2010/75/ЄС про промислові викиди, впровадження якої є зобов’язанням України в рамках Угоди про асоціацію. Законопроектом №6004-д з одного боку посилюється контроль викидів, з іншого – посилюється захист добросовісних виробників від надмірних дій контролюючих органів. Законопроект ухвалений в цілому.
 
Теж у цілому ухвалили законопроект №8032 про встановлення пенсій за особливі заслуги борцям за незалежність України у ХХ столітті у розмірі 200 відсотків прожиткового мінімуму. До цієї категорії належать близько 200 наших співгромадян, які свого часу зазнали політичних репресій та катувань від радянського режиму, і з кожним роком їхня кількість меншає. Тож маємо вирішити питання належного соціального захисту цих людей.
 
За основу ухвалено законопроект №8401, яким вносяться зміни до Податкового кодексу та скасовується 2% податок для ФОП з 1 липня 2023 року. Розробка законопроекту обумовлена необхідністю виконання пункту 15 Меморандуму з МВФ про економічну та фінансову політику від 08 грудня 2022 року, відповідно до якого Україна взяла на себе зобов’язання якнайшвидшого відновлення довоєнного стану податкової політики.
 
Також Верховна Рада підтримала законопроект №9333 щодо пропозиції РНБО про застосування санкцій до Ісламської Республіки Іран строком на 50 років."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews