Роман Іванісов: ВРУ зменшила граничний вік призовників з 27 до 25 років

30.05.2023 15:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
За повідомленням народного депутата ВРУ від Рівненщини Романа Іванісова, сьогодні Верховна Рада прийняла кілька важливих для суспільства законопроєктів.
 
У цілому ухвалено законопроект №9281, яким зменшуємо граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку. Документ розроблено за ініціативою Головнокомандувача Збройних Сил України. Як стверджують автори законопроекту, на теперішній час, під час дії у державі правового режиму воєнного стану, необхідності в тривалому перебуванні громадян (до 27 річного віку) на військовому обліку призовників не має. Натомість У разі зменшення граничного призовного віку до 25 років призовні комісії матимуть достатньо часу (1-3 роки) на реалізацію виконання громадянами України військового обов’язку та призову їх на строкову військову службу.
 
Також за основу прийнято проект закону №9261 щодо відновлення розгляду справ стосовно дисциплінарної відповідальності суддів та забезпечення роботи Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя.
 
Окрім цього, за основу ухвалили, зокрема, наступні законопроекти:
№9147 - про подолання туберкульозу в Україні;
№5344-д – щодо створення сприятливих умов для працевлаштування осіб з інвалідністю.
 
Також у першому читанні прийнято законопроект №9342, яким пропонується під час дії воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачувати додаткову винагороду від тридцяти до ста тисяч гривень пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом Міністрів України."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews