Представники Державної інспекції ядерного регулювання України зустрілися з працівниками ХАЕС

30.05.2023 22:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
29-30 травня відбулася робоча зустріч представників Державної інспекції ядерного регулювання України та підрозділів Хмельницької АЕС.
 
Атомники вивчають питання атестації систем експлуатаційного неруйнівного контролю обладнання та трубопроводів АЕС. Ці системи є визначальними при будівництві, експлуатації та ремонті енергоблоків АЕС.
 
Нещодавно українські спеціалісти переймали шведський досвід з атестації таких систем та вивчали пропозиції ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо створення українського атестаційного органу на базі ВП «АРС». Цей процес вимагає перегляду діючої нормативної документації.
 
Наразі представники ДІЯРУ ознайомлюються з досвідом хмельницьких атомників. Фахівці відділу контролю металів доповіли, як функціонує система атестації персоналу та системи експлуатаційного неруйнівного контролю обладнання та трубопроводів на ВП ХАЕС. Наступна робоча зустріч відбудеться на Рівненській АЕС, після чого будуть прийняті рішення щодо необхідності внесення відповідних змін до документації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews