Зеленський: Російський терор має програвати щодня й щоночі

31.05.2023 10:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У вечірньому зверненні наприкінці 461-го дня війни Президент України подякував силам ППО, всім захисникам і захисницям неба за відбиття чергового нальоту російських дронів.

«Знову й знову дякую нашим воїнам за кожен збитий «Шахед», за кожну збиту російську ракету. Бо це завжди – врятовані життя людей, завжди врятована інфраструктура», - зазначив Володимир Зеленський.

Він висловив співчуття родинам, які втратили рідних.

Зеленський наголосив, наскільки важливо зважати на повітряну тривогу та не ставитися до неї легковажно.

Президент повідомив, що триває робота над консолідацією зусиль міжнародних партнерів для того, щоб українська ППО стала максимально ефективною.

«Російський терор має програвати щодня й щоночі, у кожному нашому регіоні, у небі кожного українського міста й села. Коли будь-який напад російських терористів буде завершуватися провалом для терористів, їхні поразки стануть джерелом нашої безпеки – довгострокової», - сказав Володимир Зеленський.

У розмові з канцлером Німеччини Шольцом він подякував за вже надані Україні системи ППО, за вже врятовані Німеччиною життя українців. Також йшлося про загальну оборонну ситуацію, безпекову співпрацю.

Президент повідомив, що зараз триває робота із представниками потужної британської оборонної компанії BAE Systems - потужного виробника зброї, яка конче потрібна Україні та яка буде необхідна і надалі для гарантування безпеки української держави.

«Працюємо над створенням в Україні відповідної бази для виробництва й ремонту. Йдеться про широкий спектр зброї: від танків до артилерії. Ми забезпечимо Україні, а отже, всій Європі такий новий фундамент міцності», - сказав Зеленський.

Цього ж дня Президент зустрівся з делегацією американської Атлантичної ради - одного з провідних світових аналітичних центрів. Він поінформував про основні оборонні потреби України. На зустрічі йшлося про створення нової авіаційної коаліції.

«Зараз, саме в Україні, на нашій землі, у нашому небі вирішується, чи збережуть свобода й цивілізованість – глобальне лідерство у цьому столітті. Вирішується нами...


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews