Віталій Коваль на зерновому Форумі розповів про майбутнє агросектору Рівненщини

01.06.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль взяв участь у Форумі «Graine Ukraine – 2023», що відбувся у Києві. 

Під час однієї із панельних дискусій керівник області розповів про інвестиції в глибоку переробку.  Так, у структурі виробництва підприємствами продукції найбільшу питому вагу 35% займає зерно, соя - 16%, далі йдуть інші культури. А от галузь тваринництва складає лише 16%, відзначив Віталій Коваль.

«Остання, при виникненні складнощів з експортом зернових культур, має вагомі конкурентні переваги. Саме тому плануємо розвивати на Рівненщині тваринництво. В обласній програмі передбачили 12 млн грн на підтримку галузі молочного скотарства», - повідомив начальник ОВА.

Працюють в області і над інвестиціями. Лише у 2023 році є ряд проектів з переробки сільськогосподарської продукції: створення заводу з переробки  коноплі та міскантусу; будівництво заводу по рафінації олії потужністю 150 тонн за добу; будівництво цеху по переробці насіння сої потужності 40 тонн за добу; будівництво морозильної установки для зберігання органічних ягід місткістю 60 тонн; подальше розширення потужностей по зберіганню та доробці зерна.

Піднімали і питання створення агрокластеру на Рівненщині. Його основа - збільшення підприємств, які займаються глибокою переробкою. Але через профетхнічну освіту і підготовку відповідних кадрів. Переконаний, ріст таких с/г підприємств - це вагома економічна перемога, яка сьогодні дуже важлива, підсумував Віталій Коваль.

Довідка

VII міжнародна зернова конференція Grain Ukraine - це галузева платформа для діалогу найбільших представників агроринку, керівників українських агропродовольчих компаній, комерційних та інвестиційних банків, а також технологічних трендсеттерів в агросфері. Тут обговорюються останні тренди аграрного ринку, а також розвиток стійких бізнес-моделей і впровадження технологічних агроінновацій.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews