Більше 20 призових місць здобули юні науковці з Рівненщини на Всеукраїнському конкурсі

02.06.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Підведено підсумки III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. За результатами конкурсу, команда рівненських юних науковців, у складі 58 осіб, виборола 27 призових місць. Так, цьогоріч маємо 3 перших, 4 других і 20 третіх місць.

Найкращими роботами на всеукраїнському рівні, а це перші місця, були визнані:

- Анастасії Шалак із Дубенського ліцею №8. Тема: «Актинометричні дослідження енергії сонячної радіації», секції астрономії;

- Юлії Романюк із Рівненського ліцею «Український». Тема: «Дослідження мікротвердості полімер-полімерних композитів на основі спряжених поліаміноарентів та полімерних матриць різного типу», секції хімії;

- Лілії Яковишиної із Рівненського ліцею «Елітар». Тема: «Вплив рекреаційного навантаження на стан схилових екосистем урочища «Бармаківське», секції екології.

Нагадаємо, що цьогоріч на конкурс було подано 633 науково-дослідних проєкти від 578 учнів із 136 закладів освіти. Найпопулярнішими відділеннями 2023 року стали: філософія та суспільствознавство – 82 роботи, історія – 74, хімія і біологія – 73, мовознавство – 69, екологія та аграрні науки -43, технічні – 41 наукова праця.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews