У Рівному відбувся форум, на якому зустрілися місцеві підприємці з бізнесменами Чехії

07.06.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Бізнесмени, посадовці та експерти у галузі економіки взяли участь в Україно-чеському бізнес-форумі, який відбувся вчора в місті Рівне. Мета заходу – налагодження та поглиблення співпраці між бізнесом Чеської Республіки та українськими компаніями.

Рівненщину у форумі представили начальник ОВА Віталій Коваль, президент Рівненської торгово-промислової палати Микола Ярощук, керівники близько 30 провідних підприємств області.

«Спільних точок багато: від меблевої галузі, яка в пріоритеті на Рівненщині, до будівництва, енергетики, логістики та харчової промисловості. Впевнений, наша співпраця точно народить нові ідеї та продукти. Чеське обладнання примножить додану вартість нашому регіону і ми зможемо експортувати готові продукти, а не сировину. Разом ми сильніші!» - підкреслив Віталій Коваль. 

За словами начальника ОВА Віталія Коваля, на сьогодні представники меблевого кластеру Рівненщини є провідними експортерами до Чехії. У 2022 році зовнішньоторговельний оборот Рівненщини з Чехією становив 25 млн 405 тис грн. Серед експорту - меблі, фанера, паливна деревина, насіння ріпаку, кукурудзи та соняшника. 

До складу іноземної делегації – близько 20 представників –  увійшли Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Нови, директор Департаменту зовнішньоекономічної політики Міністерства промисловості та торгівлі Чеської Республіки Мартін Поспішіл, керівник зовнішньополітичного представництва Чеського Торгового Агенства у Львові Войтех Враспір, підприємці. 

Перемовини між представниками українських та чеських компаній відбулися у форматі В2В - моделі бізнесу, коли компанія надає свої товари чи послуги іншій компанії, а не звичайному споживачу. 

До слова, захід відбувся у рамках співпраці, налагодженої під час Українсько-чеського бізнес-форуму, який відбувся у листопаді 2019 року у місті Київ.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews