Зеленський: Міжнародний комітет Червоного Хреста має негайно долучитися до порятунку людей на окупованій Херсонщині

08.06.2023 13:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

До порятунку людей на окупованій частині Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву російськими агресорами Каховської ГЕС, мають негайно долучитися міжнародні організації, зокрема МКЧХ.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до української нації.

Президент зазаначив, що затоплені десятки населених пунктів, тисячі будинків на підконтрольній території. Евакуація триває навіть під обстрілами. У Херсонській і Миколаївській областях врятовано понад 2 тисячі людей.

Він наголосив, що «завдання – по максимуму захистити життя й допомогти людям».

Президент повідомив про абсолютно катастрофічну ситуацію на окупованій частині Херсонщини.

«Окупанти просто кинули людей у цих страшних умовах. Без порятунку, без води, просто на дахах будинків у затоплених громадах. І це ще один свідомий злочин Росії: після того, як держава-терорист спричинила катастрофу, вона ще й максимізує шкоду від неї. Наші військові та спецслужби настільки, наскільки це можливо, попри обстріли рятують людей», - сказав Зеленський.

Він переконаний, що потрібна чітка та швидка реакція світу на те, що відбувається, потрібні масштабніші зусилля.

«Потрібно, щоб міжнародні організації, як-от Міжнародний комітет Червоного Хреста, негайно долучилися до рятувальної операції й допомогли людям саме на окупованій частині Херсонщини. Кожна загибла людина там – це вирок наявній міжнародній архітектурі, міжнародним організаціям, які розучилися рятувати життя. Якщо зараз міжнародної організації немає в зоні цієї катастрофи, значить, її взагалі немає, значить, вона недієздатна. Усі відповідні звернення України, нашого уряду є», - сказав Володимир Зеленський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews