Віталій Коваль взяв участь у Західноукраїнському Експортному Форумі

09.06.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Учора у Львові проходив Західноукраїнський Експортний Форум – потужний захід, який обʼєднав понад 600 учасників зі всієї України та закордону, представників влади, бізнес-спільноти, експортерів, експертів.

До участі у форумі долучилася делегація від Рівненщини на чолі з начальником Рівненської ОВА Віталієм Ковалем.

Під час заходу учасники спілкувалися про важливість експорту для України. В рамках панельних дискусій обговорили промисловий розвиток регіонів, логістику, нові угоди про вільну торгівлю тощо. Представники бізнесу презентували свою продукцію та бізнес-кейси. Також під час форуму представили інструменти підтримки експортерів на державному, регіональному рівні та від донорських організацій.

Під час представлення регіону Віталій Коваль розповів, що Рівненщина знайшла своє позиціонування – меблевої столиці.

«На сьогодні 32% експорту області - це меблева та деревообробна продукція з доданою вартістю. У нас потужно розвинена професійно-технічна освіта. Об’єднавши ці напрями, ми продовжуємо розвивати в області меблевий кластер», - акцентував очільник Рівненщини.

Також він наголосив, що сьогодні одне із завдань керівництва ОДА – створювати належні умови для розвитку бізнесу, доносити їм інформацію про можливості.

«У нас традиційні зустрічі з підприємцями області проходять раз на місяць. Адже вони забезпечують економічний фронт, створюють нові робочі місця. А все це - основа експорту. Після перемоги ми повинні побудувати країну, яка буде економічним центром східної Європи», - підсумував Віталій Коваль.

Пресслужба Рівнеської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews