Рівненська обласна бібліотека отримали видання Гонкурівських та Нобелівських лауреатів

09.06.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Фонди Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки поповнилися новими книгами. Це більше двохсот примірників видань різного жанру, авторами яких є як класики французької літератури, так і сучасні автори. І всі вони – в українському перекладі.

Такий подарунок обласній книгозбірні зробив Французький інститут, щоб познайомити рівненського читача з літературою, яку читають сучасні французи.

Тепер у фондах РОУНБ є не лише переклади Жюль Верна, Альберта Камю, Олександра Дюма та інших відомих класиків, а й популярних у Франції сучасників Бернара Міньє та Жоеля Діккера.

У бібліотеці розповіли, що значна частина презентованих книг стали новинками у їхніх фондах.

Це, передовсім, твори лауреатів Гонкурівської премії Мішеля Турньє та Лорана Біне, а також лауреатів Нобелівської премії Анрі Бергсона, Дельфіна де Вігана й інших.

Є серед подарованої літератури і дитячі книги, а також книги-комікси, які сьогодні користуються попитом, як серед дітей, так і серед дорослих читачів.

Взяти до прочитання літературні новинки можна у відділі абонемента Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews