Роман Іванісов: Канада передає Україні конфіскований у росіян літак «Руслан»

11.06.2023 07:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Роман Іванісов, народний депутат від Рівненщини, повідомив на своїй сторінці у FB: "Сьогодні з трибуни Верховної Ради до українців звернувся прем‘єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він приїхав до Києва підтримати наш народ і оголосити про черговий пакет військової допомоги у розмірі близько 500 млн доларів. Дуже важливо: окрім десятка тисяч артснарядів і близько 80 броньованих автівок, Канада передає Україні конфіскований в росіян літак «Руслан». За словами Трюдо, Канада також доєднається до коаліції F-16 і навчатиме українських пілотів.
 
Майбутнє демократії і свободи в світі сьогодні вирішується в Україні, - наголосив канадійський прем‘єр, - тому ми будемо з вами поруч стільки, скільки потрібно, і будемо підтримувати вступ України в НАТО. Дякуємо за підтримку нашим канадським партнерам. До речі, чи знали Ви, що за розміром допомоги Україні Канада - друга після США країна? На сьогоднішній день Канада підтримала нашу країну на суму майже 8 млрд доларів, з яких 1 млрд - це саме військова допомога. Також понад 36 млн доларів канадійці відправлять на допомогу жителям українських регіонів, затоплених внаслідок руйнації російськими військами греблі Каховської ГЕС.
 
До речі, сьогодні Верховна Рада ухвалила звернення до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей у зв’язку з черговим актом тероризму рф – підривом Каховської гідроелектростанції. У зверненні парламент від імені Українського народу, зокрема:
- закликає іноземні держави та міжнародні організації рішуче засудити російський терористичний акт, вчинений на Каховській ГЕС, та визнати російську федерацію державою – спонсором тероризму, а її дії - екоцидом та геноцидом Українського народу;
- звертається до держав Групи Семи та Євросоюзу невідкладно розглянути питання про накладення на рф нових жорстких далекосяжних санкцій, зокрема на російську ракетну індустрію та атомну галузь;
- закликає Генасамблею ООН терміново вжити заходів для припинення членства рф у Раді Безпеки ООН та в ООН, оскільки вона не має правових підстав бути членом Організації Об’єднаних Націй, цілеспрямовано руйнує міжнародний мир, безпеку, міжнародний правопорядок та є державою- спонсором тероризму".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews