Рівненщина активно долучається до підтримки херсонців: що ще необхідно постраждалим

14.06.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

На сьогодні до Херсонської області з Рівненщини вже відправлено 9 вантажних автомобілів (по 20 тонн) та 4 мікроавтобуси (по 2 тонни) гуманітарної допомоги. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час наради з головами районних адміністрацій та тергромад.

Відповідно до озвучених Херсонською ОВА потреб, Рівненщина передала:

  • 30 тис. літрів питної води та 200 фільтрів для очистки води;
  • 500 л пального;
  • 400 пар гумових чобіт;
  • 15 теплових гармат;
  • 11 човнів та 12 гідрокостюмів;
  • 7 електрогенераторів, 6 електронасосів та 3 мотопомпи для відкачування води, а також бензопили;
  • Інше (продукти, гігієна, одяг, корм для тварин, пальники з газовими балонами тощо).

До підтримки постраждалого від підриву Каховської ГЕС регіону також залучені районні військові адміністрації, органи місцевого самоврядування, благодійні та релігійні організації області. 

 «Наслідки трагедії до кінця ще не зрозумілі, але запити в регіоні вже змінюються. Зокрема, наразі у херсонців велика потреба у направленні ремонтних бригад із технікою. Від розчищення вулиць до ремонту постраждалих від затоплення мереж. Тож залучаємо усі громади області. Тому, в оперативному порядку працюємо над цим. Ми це робили вже Чернігівщині та Запоріжжі. Тепер зробимо і на Херсонщині», - сказав очільник області.

Віталій Коваль також додав, що нині вся країна згуртувалася у підтримці українців Херсонщини. Завдяки нашій єдності подолаємо все.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews