У Рівному можна буде безкоштовно щепити свого домашнього улюбленця: куди звертатись

16.06.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Рівненське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області інформує, що з метою запобігання виникнення захворювання на сказ тварин спеціалісти Рівненської міської дільничної лікарні ветеринарної медицини в період з 19.06.2023 по 05.07.2023 року з 15:00 до 19:00 будуть проводити безкоштовні профілактичні щеплення тварин (домашніх собак та котів).
 
Графік проведення безкоштовних щеплень можна побачити на фото:
 
 
Крім того, профілактичні щеплення тваринам можна зробити в Рівненській міській дільничній лікарні ветеринарної медицини, що знаходиться за адресою: вул. Малорівненська, 91, м.Рівне з понеділка по четвер з 8:00 по 17:00 , п’ятницю з 8:00 по 16:45 , суботу-неділю з 8:00 по 15:00.
 
Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людей. Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і закінчується летально.
 
Основним джерелом інфекції є хворі на сказ дикі тварини, в основному лисиці. Особливістю сказу природного типу є формування зон стійкого неблагополуччя. Такі зони розміщені, як правило, в місцевостях з підвищеною щільністю поселення лисиць.
 
Основою профілактики сказу тварин є проведення профілактичних щеплень проти сказу собак та котів.
 
Власники тварин, керівники господарств зобов'язані дбати про своїх тварин та дбати про вчасну їх вакцинацію, а також:
 
- дотримуватись діючих Правил утримання тварин в місті Рівному;
- доставляти собак, а в необхідних випадках і котів в строки, встановлені органами державної влади, в установи ветеринарної медицини для клінічного огляду і профілактичного щеплення проти сказу;
 
Собаки, коти та інші тварини, що покусали людей чи тварин, повинні бути негайно доставлені їх власниками (підприємством, установою, організацією та ін.) або особами, які займаються відловом бродячих собак та котів, в найближчу установу державної ветеринарної медицини для огляду та карантинування на
протязі 15 днів.
 
Якщо людину покусала тварина необхідно обов’язково звернутися в медичну установу до лікаря.
Тільки щеплення домашніх тварин від сказу може убезпечити їх та Вас від захворювання на сказ.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews