Острог отримав місто-партнера із США

16.06.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Меморандум про побратимство підписано між Острогом та американським містом Ейтенз (Athens) із штату Огайо. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Як зазначив очільник Рівненщини, за період повномасштабного вторгнення неодноразово пересвідчувався в дієвості партнерства та побратимства між містами, регіонами і країнами. Тому Рівненська ОДА разом з USAID Україна включилися в пошук нових партнерів для міст нашого регіону. І вже є перший результат.

Два міста, які в онлайн-режимі підписали Меморандум про побратимство, мають багато спільного. Острог та Ейтенз єднають не лише видатне академічне середовище, представлене двома найстарішими навчальними закладами США й України – Університетом Огайо та Острозькою Академією, але також унікальними музеями, природно-заповідним фондом.

«Під час підписання Меморандуму побажав нашим містам реалізації численних спільних проєктів, які матимуть вагоме значення як для розвитку науково-академічного середовища, так і для економічної сталості», - зазначив Віталій Коваль.

Довідково. Населення м.Ейтенз складає 23 832 особи. В США воно найбільш відоме як місто Університету Огайо - великого державного науково-дослідного навчального закладу, в якому навчається понад 21 000 студентів.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews