Більше 500-а абітурієнтів виявили бажання вступити до профтехів Рівненщини

20.06.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Із 1 червня триває вступна кампанія. Станом на сьогодні вже понад 500 абітурієнтів  подали документи до профтехів Рівненщини.  Тим часом для вступу не потрібно складати НМТ чи ЗНО. Важливо, що біля 80% випускників відразу працевлаштовуються.

«Рівненщину називають столицею профтехосвіти України. У нашому регіоні 43% школярів обирають професійно-технічне навчання після закінчення школи. За цим показником область є лідером в Україні. Загальнодержавний показник нині становить лише 16-23%», - наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

Очільник області додав, що розвиваючи профтехосвіту на Рівненщині, насичують потребу ринку праці потрібними фахівцями. А також напряму впливають на ситуацію із кількістю безробітних, в тому числі серед переселенців. 

Нагадаємо, нині в області є 19 закладів професійно-технічної освіти. На їх базі також діють 31 тематичний навчально-практичний центр, де можна здобути новий фах.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews