«Мамо, я не хочу війни!»: виставка з такою назвою була презентована в центрі Рівного (ФОТО)

21.06.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Рівному презентували україно-польський архівний проєкт «Мамо, я не хочу війни! 1939-45/2022 Україна».

Це виставка історичних малюнків польських дітей з 1946 року, які є записом їхніх переживань та емоцій під час Другої світової війни та німецької окупації 1939-1945 років. На експозиції представлені 60 художніх робіт, які зберігаються в Архіві Нових Актів у Варшаві.

Інша частина виставки – це малюнки сучасних українських дітей про нинішню російсько-українську війну, які зібрані на порталі «Mom I see war». Їх малювали діти від 6 до 16 років з різних куточків України: Краматорська, Краснопавлівки, Одеси, Южноукраїнська, Києва, Коростеня, Жовтих Вод, Херсона, Львова, Камінь-Каширського, Миколаєва, Житомира. Більшість з авторів пережили ракетні обстріли, окупацію, на власні очі бачили руйнування та смерть, ховалися від небезпеки у сховищах і змушені були залишили рідні домівки, щоб зберегти життя.

Унікальну експозицію організувало Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку. На Майдані незалежності у Рівному її особисто відкрив Генеральний Консул Славомір Місяк.

Окупація, руйнування, репресії, сім’я, опір, боротьба, надія на перемогу – все це схожі сценарії всіх загарбницьких воєн, - підкреслюють організатори.

Побачити війну очима дітей з різних епох можна до 3 липня на головному майдані Рівного.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews