Рівняни зможуть дистанційно моніторити якість повітря навколо себе

22.06.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Тепер рівняни можуть дистанційно слідкувати за якістю повітря завдяки новій мережі громадського моніторингу від ЛУН Місто AIR.
 
На разі у Рівному встановлено п'ять станцій, але проект планує збільшити їх кількість удвічі. Аби жителі усіх мікрорайонів нашого міста могли контролювати якість повітря. Ці станції ЛУН Місто AIR надає місту та обслуговує так само безкоштовно.
 
Станції вимірюють концентрацію наддрібних часток у повітрі, які не видно неозброєним оком, фіксуючи рівень забрудненості повітря через автомобільні викиди, промисловість, пожежі тощо. Будь-хто з рівнян може зайти на сайт https://misto.lun.ua/air/rivne чи мобільний додаток і перевірити стан повітря у місті чи конкретному мікрорайоні.
 
До слова, кожен охочий може подати заявку та встановити таку станцію у себе вдома - її нададуть безкоштовно. Головне - надати постійний доступ до електропостачання і мережі wi-fi.
Приємно, що повітря у місті чисте, тож рівняни можуть вільно дихати, гуляти, провітрювати приміщення.
 
Пресслужба Рівненської міськради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews