Саме росія зараз є глобальним центром цинізму - Зеленський

23.06.2023 13:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Потрібна повна деокупація Запорізької АЕС, а будь-хто, хто заплющив очі на її окупацію росією, фактично сприяють терору.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до української нації.

Він повідомив про проведений брифінг для країн-партнерів щодо ситуації на Запорізькій атомній станції.

«Були представники країн «Великої сімки», «Великої двадцятки», представники міжнародних організацій. Тут, в Офісі. Від ГУР, від команди Офісу, від наших дипломатів надана наявна інформація», - сказав Зеленський.

Президент наголосив: «Наш принцип простий: світ повинен знати про те, що готує окупант. Кожен, хто знає, має діяти. Звичайно, після російського теракту на Каховській ГЕС та свідомих ударів терористів по інших дамбах та енергетичних обʼєктах уже давно ні в кого у світі не має бути якихось ілюзій щодо росії. Саме росія зараз є глобальним центром цинізму, і звідти може надійти будь-який наказ на будь-яке зло, яке вони розраховують замаскувати під ту чи іншу катастрофу. Світ має достатню силу, щоб запобігти будь-яким радіаційним інцидентам і тим більше – радіаційній катастрофі. Всі розуміють, що розвідки різних країн можуть давати відповідні сигнали, можуть тиснути. Очевидно, що радіація не питає, хто нейтральний, і може досягти будь-кого у світі.».

Володимир Зеленський вкотре підкреслив, що потрібна повна деокупація Запорізької атомної станції.

«І будь-хто, хто заплющив очі на окупацію росією такого обʼєкта, на мінування росією території та споруд атомної станції, фактично сприяє не одному лише цьому російському злу, а терору загалом. І сьогодні ж я доручив міністру внутрішніх справ України Клименку Ігорю провести всі необхідні заходи, всю необхідну розʼяснювальну роботу з нашими людьми щодо всіх наявних ризиків. І найближчим часом це буде зроблено», - сказав Президент.

Також він повідомив про обговорення без пекових питань з розвідкою, СБУ та МВС – «і те, що стосується Запорізької станції, і те, що стосується наслідків російського теракту на Каховській ГЕС». Міністр внутрішніх справ доповів про підтримку людей і життя на Херсонщині та в інших районах нашого Півдня, які постраждали від знищення Каховського водосховища.

Зеленський зазначив, що триває робота над тим, щоб підключити якнайбільше сил і засобів до тиску та впливу на державу-терориста. Є інформація про те, що відбувається на окупованій частині Херсонщини.

«Для цього навіть слова «катастрофа» замало. Російське зло сформувало там спеціальні групи, щоб прибрати й, очевидно, сховати тіла загиблих людей. І це не вперше росія робить – намагається знищити докази та сліди своїх злочинів на окупованій території. Так вони робили й у Маріуполі, і в інших місцях. Але це така правда, яку не сховати. І я дякую всім, хто допомагає нашій розвідці, нашим спецслужбам здобувати потрібну інформацію!» - зазначив Президент.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews