Будівельники з Рівненської області вирушили на допомогу по відбудові Херсонщини

26.06.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Перші бригади з Рівненщини вирушили на Херсонщину відбудовувати житлову та критичну інфраструктуру, яка постраждала внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.

Це мешканці Зарічненської та Володимирецької територіальних громад Вараського району - добровольці, які зголосилися допомогти постраждалому від підтоплення населенню. У автівки завантажили найнеобхідніші речі – воду, їжу, засоби гігієни, а також інструменти, які знадобляться у будівництві – молотки, болгарки, бензопили та інше.

Основні будівельні матеріали до Херсону відправили ще минулого тижня. По приїзду цих бригад стане зрозуміло, що ще необхідно.

- Ми від Вараського району відправили 700 листів шиферу, 30 кубів лісоматеріалів, 400 квадратів скла, 100 кг цвяхів, рубероїд. Поступово будемо додавати те, що потрібно, - прокоментувала голова Вараської РВА Людмила Мариніна.

- Запропонували поїхати попрацювати на Херсон. Тому взяли інструменти і ідемо. Всі розуміють, що треба їхати допомогти, - зазначив Ярослав Кубай з Володимирецької громади.

Віталій Романовський Із Зарічненської ТГ не вперше вирушає в населені пункти, які постійно обстріюються ворогом. Вже возив допомогу нашим солдатам на Запоріжжя.

- Більшість з тих, хто вирушив у Херсон, ще не мали досвіду відбудови постраждалих внаслідок російської агресії населених пунктів. Але усі мають досвід у будівельній галузі. Тож, впевнені, що зможуть допомогти місцевим. Сьогодні з Вараша та району їдуть ще 2 ремонтні бригади, - розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews