Через Рівненську область пробіжать бігуни в рамках марафону на підтримку вступу України до НАТО

28.06.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Києві в рамках спільної українсько-литовської акції стартували 12 рівненських марафонців. Бігуни пронесуть український прапор, переданий з Бахмута, через всю країну до польського кордону, де його підхоплять литовські учасники. 

Маршрут пролягає через Київщину, Житомирщину, Рівненщину та Волинь. Рівненську область марафонці пробігатимуть сьогодні, 28 червня, у День Конституції України.

Український прапор урочисто зустрінуть у Вільнюсі на площі Лукішкес 11 липня, де й проходитиме саміт НАТО. Мета акції: привернути увагу світової спільноти до війни в Україні та її потенціалу - стати 33-м членом Північноатлантичного альянсу. Саме тому у марафоні символічно бере участь 33 учасники із двох країн (12+21). 

На території України до марафону долучилися спортсмени, дипломати та військові. На українсько-польському кордоні прапор приймуть литовські спортсмени, олімпійці та бігуни на довгих дистанціях.

«Захід ініціювали наші партнери - литовська громадська організація Blue/Yellow for Ukraine. Крім Рівненської ОВА, до неї долучилися військові адміністрації Київської, Житомирської та Волинської областей, а також представники ГО «Рівненський клуб бігу», - зазначив начальник РОВА Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews