Роман Іванісов: Прийняли законопроект № 9342 щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану

28.06.2023 15:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Як повідомив Роман Іванісов, "сьогодні відбулося урочисте засідання Верховної Ради з нагоди річниці ухвалення Конституції України, в якому взяв участь увесь керівний склад країни.
 
Президент України Володимир Зеленський виступив перед присутніми. Налаштований рішуче на Перемогу! Ще раз відзначив, що перемога України – це вигнання з усієї території країни всіх російських військових формувань, найманців та бойовиків, повернення всіх полонених та депортованих, відновлення суверенітету в міжнародно визнаних кордонах, а майбутнє України – в ЄС і НАТО. «Україна ніколи не погодиться на жоден варіант замороженого конфлікту!» - наголосив Президент.
 
Народні депутати ухвалили рішення Верховної Ради звернутися до учасників Саміту НАТО у Вільнюсі, яке відбудеться 11 липня 2023 року, з проханням підтримати Формулу миру Президента України Володимира Зеленського, спрямовану на встановлення всеосяжного, справедливого та сталого миру в Україні для глобальної безпеки, а також створити механізм кризових консультацій з Україною на основі принципів статті 4 Вашингтонського договору для проведення консультацій у разі загрози територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці України чи будь-якої з держав – членів НАТО. Сьогодні для України важливо підтвердження євроатлантичних прагнень, чого ми і очікуємо від Саміту і розраховуємо на підтримку держав – членів НАТО.
 
Ще одне звернення українського парламенту спрямовано до ООН, МАГАТЕ, Євросоюзу, ОБСЄ, Організації Північноатлантичного договору, Ради Європи та інших організацій щодо запобігання ядерній катастрофі на Запорізькій АЕС та протидії ядерному шантажу російської федерації.
 
В цілому прийняли законопроект № 9342 щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану (так званий закон «про 30 тисяч»). Згідно з законом:
- доплати у розмірі від 30 до 100 тис грн. виплачуються на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених Кабміном;
- доплати строковикам у розмірі 6000 грн. та курсантам – 2350 грн. на місяць теж виплачуються за порядком Кабміну;
- щорічна відпустка для військових - до 30 днів, а також до 10 днів за сімейними обставинами;
- мінімальний термін проходження базової військової підготовки - не менш ніж 1 місяць, без підготовки мобілізовані не допускаються до участі у веденні бойових дій."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews