На Рівненщині громада розробить місцевий енергетичний план

02.07.2023 12:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Острожецька територіальна громада пройшла конкурсний відбір та стала мережі з розробки муніципальних енергетичних планів та обміну досвідом в цій сфері. Про це інформують в регіональному офісі U-LEAD у Рівненській області.

Загалом по Україні відібрано 48 громад, які впродовж чотирьох місяців напрацюють власні  шляхи оптимізації енергоспоживання та впорядкують їх в єдиний документ.

Як повідомили в регіональному офісі, на участь  в мережі з розробки муніципального енергетичного плану за підтримки «U-LEAD з Європою» претендувало 147 громад з усіх регіонів України. Незабаром відібрані громади, серед яких і Острожецька, розпочнуть роботу над цим новим для України документом.

Учасники мережі з допомогою експертів Програми «U-LEAD з Європою» розроблять модельні муніципальні енергетичні плани, які визначатимуть політику громад в сфері енергетичної безпеки. Вони будуть досліджувати енергетичний потенціал громад, обмінюватися досвідом та запропонують рішення для створення ефективної системи енергоменджементу. Ці модельні плани та рішення зможуть у майбутньому стати зразками для інших громад.

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року прийнято закон «Про енергоефективність». У прикінцевих положеннях якого зазначається, що через три роки з моменту набуття його чинності всі громади мусять мати місцевий енергетичний план. Цей документ розробляється на 10 років і орієнтований на забезпечення сталого енергетичного розвитку громад і регіонів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews