Роман Іванісов: Корупція на високих посадах у державних підприємствах продовжується

11.07.2023 14:54   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Сьогодні під час засідання комітету з питань антикорупційної політики народний депутат ВРУ від Рівненщини Роман Іванісов знову порушив питання щодо корупції на високих посадах.

"Одне з них – зловживання у горезвісній лісовий галузі. Як не крутили, як не намагалися її реформувати, але від зміни назви і таблички на дверях нічого не змінилося, на жаль. Продовжує керувати у цій сфері сумнозвісний Юрій Болоховець - ексголова Держлісагентства. За інформацією з відкритих джерел, у створеному півроку тому державному підприємстві "Ліси України" триває тихий «розпил прибутку», який за період діяльності підприємства склав 1,6 млрд грн!


Щоб ви розуміли, ці діячі під час війни вирішили замовити піар-послуги на 5 млн грн! Скандальний тендер на Prozzoro вже привернув увагу журналістів та громадськості.


Окрім цього, судячи з інформації, що до мене надходить, реальні заробітні плати у керівництва ДП «Ліси України»перевищують 200 тис грн! І це при тому, що Верховна Рада ще у квітні поточного року висловилася за обмеження високих заробітних плат в держсекторі на період війни.


За рішенням комітету, для перевірки інформації надіслано запит на ДП «Ліси України» про рівень оплати праці керівного складу держпідприємства.

Наступне, не менш цікаве питання – хто сьогодні керує Держагентством України з управління зоною відчуження?


Нещодавно Кабмін призначив на посаду Першого заступника Голови ДАЗВ Андрія Тимчука. Дуже дивно, що його особистість не викликала ніяких запитань в урядовців. А запитань мало б бути дуже багато.


За інформацією з відкритих джерел, у 2013 році Тимчук в якості подарунка за невідомі заслуги отримав від дніпропетровських підприємців готель "Асторія" в центрі кримської Алушти. Вже під час війни він організував продаж цього готелю за довіреністю за російськими законами. Кримінальні провадження, які відкрило СБУ за фактом фінансування тероризму, з невідомих причин було закрито. Ніби-то за гроші, про що свідчать матеріали розслідування журналістів.


Є нотаріально посвідчені документи за підписом Тимчука, в яких він визнає Автономну Республіку Крим російською як Республіку Крим, що фактично є задокументованим визнанням сепаратизму
До всього, Андрій Тимчук не має досвіду роботи в сфері поводження з радіоактивними відходами та подолання наслідків Чорнобильської катастрофи! Проте, все це не завадило Міністру захисту довкілля Стрільцю рекомендувати його на посаду першого заступника Голови Державного агентства з управління зоною відчуження, а уряду - призначити.


За рішенням комітету, звертаємося з цього питання до:
-СБУ і Генерального прокурора України щодо перевірки законності і обґрунтованості рішення про закриття кримінального провадження про фінансування тероризму;
-НАЗК про проведення моніторингу способу життя Андрія Тимчука;
-прем’єр-міністра України щодо перевірки законності призначення А. Тимчука на посаду, відсторонивши його від займаної посади на її період.

Обидва питання - на контролі комітету."


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews