Роман Іванісов: Сьогодні члени Антикорупційного комітету зустрілися з новопризначеною керівницею АРМА

13.07.2023 16:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов повідомив про зустріч з новим керівником АРМА Оленою Думою, яку нещодавно за результатами конкурсу уряд призначив на відповідальну посаду, відбулася сьогодні в антикорупційному комітеті.
 
"Агентство з розшуку та управління заарештованими активами було створено у 2015 році як потужний антикорупційний орган, але протягом усіх цих 8 років ефективності роботи органу не побачили. Кожен керівник, що приходив на посаду, обіцяв реформувати і ефективно управляти, натомість ми отримували збанкрутілі підприємства і кримінальні справи.
 
Олена Дума на посаді 10 днів, але сьогодні прийшла до нас з аналізом роботи «попередників» і планами на майбутнє. Визнає, що діяльність агентства не була прозорою, але планує це виправити. Насамперед, відкрити реєстр заарештованих активів. Зі слів голови АРМА, на сьогоднішній день є рекомендації правоохоронних та безпекових державних органів для закриття інформації такого характеру під час дії воєнного стану.
 
Але членами антикорупційного комітету ми наголосили на необхідності відкриття реєстру, тим паче, що реєстр судових рішень на сьогоднішній день також відкритий.
Пані Дума повідомила, що ініціює кадровий аудит працівників АРМА, а також камеральні перевірки управителів активами. Планує налагодити прозорий пошук управителів, а також продаж активів на основі закону Про публічні закупівлі, який є єдиним прозорим механізмом. Вже працює над стратегією повернення активів, зокрема, викрадених виробів мистецтва, віртуальних активів і інтелектуальної власності.
 
Також у планах нового керівника АРМА продовження придбання військових облігацій (їх з початку війни АРМА придбала на суму понад 1,2 млрд грн) і запровадження випуску цільових облігацій на відновлення територій України, які знаходилися під окупацією.
 
Домовилися за місяць знову зустрітися в комітеті і обговорити, що вдалося реалізувати і в чому потрібна буде наша допомога."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews