В Острозькому музеї з'явилися нові монети (ФОТО)

14.07.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Цього разу – це монети, відкарбовані банками країн, які підтримують Україну в тяжкому протистоянні з російським окупантом.

«Україна та свобода» - монета, номіналом у 2 євро, яку Центральний банк Естонії Eesti Pank випустив наприкінці минулого року накладом у два мільйони.

На аверсі зображена дівчина, як символ ніжності, яка захищає птаха, - символ свободи. Є тут колос пшениці та напис півколом "Слава Україні".

Дизайн монети розробила переселенка з Харкова Дар'я Тітова, яка навчається в Естонській академії мистецтв.

Другу монету - «Разом з Україною» викарбовано Банком Литви, і вона увійшла в оббіг у березні цього року. Пам’ятна монета має номінал 2 євро. 

У центрі монети – стилізований соняшник, пелюстки якого нагадують силуети людей, які тримаються за руки, захищають один одного, що за задумом, уособлюють єдність, підтримку та силу бути разом. Соняшник художньо скомпонований, як сонце, що сходить, - як надія на новий початок, а птахи - це символи свободи та надії. А також – уособлення тих, хто віддав своє життя у цій війні.

Кошти від реалізації цих пам'ятних монет Центральний банк Естонії та Банк Литви планують передати на підтримку України.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews