Історії людей, які змушені були покинути домівку: така виставка експонується у Рівненській облраді

17.07.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

19 історій людей та цілих родин, які були вимушені залишити рідні домівки і шукати прихистку в інших містах і навіть країнах. Така експозиція з’явилася в Рівненській обласній раді.

Більшість історій – це долі українців, які стали ВПО через війну рф проти України. Своїми спогадами поділилися переселенці з Київщини, Донеччини, Херсонщини, Миколаївщини, Запоріжжя. 

До прикладу, історія Поліни - переселенки з Бердянська. Спершу, у пошуках безпеки, жінка з родиною переїхала у Токмак до батьків. Однак потрапила в окупацію. Потім, ризикуючи життям, дісталися на безпечну територію. Згодом – на Рівненщину. Жінка заснувала клуб «МЕГА Поліс», працює фітнес-тренером, пропагує здоровий спосіб життя та допомагає іншим переселенцям знайти себе на новому місці.

«Надія вдалині від дому» - таку назву має ця виставка, яку вперше експонували 20 червня  - у Всесвітній день біженців на Театральній площі Рівного. За підтримки Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) та Благодійного фонду «Рокада».

У стінах Рівненської обласної ради (3 поверх) вона експонуватиметься до кінця липня.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews