Спортсмен з Рівненщини метнув спис, оновивши рекорд Європи та свій власний

18.07.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

З 9 по 17 липня у м. Париж проходить чемпіонат світу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору, розумового і фізичного розвитку.

Змагання відбуваються на Charlety Stadium, де виступають 1300 параатлетів з 107 країн світу та змагаються за 168 медалей. Багато з них повернеться до Парижа наступного року на Паралімпіаду, що зробить це першим чемпіонатом світу, який відбудеться в місті-організаторі Паралімпіади за рік до Ігор.

Цей чемпіонат є найважливішим етапом у здобутті ліцензій на Паралімпіаду-2024.

Україну представляє 31 спортсмен: 20 - з ураженнями опорно-рухового апарату, 4 - з порушеннями зору та 7 - з порушеннями розумового і фізичного розвитку.

У складі збірної команди України участь у змаганнях бере майстер спорту України міжнародного класу, вихованець КЗ «РОДЮСШОІ» Роман Новак (тренери Олег Зуєв та Вадим Полюхович).

14 липня відбулися змагання з метання спису серед спортсменів класу ураження F-64, де брав участь і Роман.

Метнувши спис на 58,42 м, Роману вдалося оновити рекорд Європи та власний рекорд, а також вийти до фінальної частини змагань.

У фінальній частині змагань нашому спортсмену не вдалося покращити свій результат і у підсумку Роман Новак здобув 8 місце.

Чемпіоном світу серед спортсменів цього класу уражень став індійський спортсмен Суміт, який показав результат 70,83м і встановив новий рекорд світу.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews