Віталій Коваль вирушив до столиці, де взяв участь у Digital Social Forum

20.07.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль бере участь в Digital Social Forum під назвою «Формуємо спроможність замість залежності». Захід організували Міністерство соціальної політики у партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою ООН та UNICEF.

Очільник області був спікером на панельній дискусії на тему: «Доступність та прозорість соціальної підтримки».

«Ми сьогодні не маємо права формувати націю вимушеної безпорадності. А маємо чітко верифікувати, кому надаємо допомогу. Перед нами великий виклик – перемога у війні. Тож у нас має бути філософія переможців. Якщо хочемо перемогти агресора і сформувати суспільство на основі нового суспільного договору – допомогу від держави має отримувати той, хто її дійсно потребує», - сказав Віталій Коваль.

Також очільник області у своєму виступі наголосив, що випадки, коли гуманітарна допомога прибуває в місця компактного проживання ВПО, а проживаючі там чоловіки «не можуть» допомогти її розвантажити – також мають бути у минулому. Кожна людина має бути в центрі життя.

Мова йшла також про digital-розвиток та нові технології.

«Сьогодні важливо цифровізовувати максимальну кількість соціальних послуг. Таким чином вони стають ближчими та доступнішими до людини, а також якіснішими. Перехід до єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) вже показав свою дієвість і результативність», - зазначив очільник області.

Віталій Коваль звернувся до міжнародних партнерів, і до тих, хто формує майбутню політику і стратегію держави  щодо необхідності зайнятості населення. Він наголосив, що усі форми допомоги мають йти через робоче місце. Якщо ми хочемо, щоб наші руки не опустилися, їх потрібно зайняти. А щоб зайняти руки, їх треба перекваліфікувати, навчити. Багато чоловіків сьогодні в ЗСУ, їх місця займають жінки. Багато ВПО шукають як знайти себе на новій території. Тому необхідні програми швидкої перекваліфікації. 

Учасники форуму продовжують напрацьовувати рішення для майбутнього розвитку України.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews