Безбар'єрний простір повинен з'явитися у молодіжних центрах Рівненської області

20.07.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині продовжують створювати умови для фізичного доступу до об'єктів  інфраструктури. Нині мова йде про молодіжну інфраструктуру області.

В управлінні у справах молоді та спорту Рівненської ОДА проводять збір та аналіз інформації щодо доступності приміщень молодіжних центрів, просторів і хабів для всіх категорій населення.

Нагадаємо, що  такий аналіз в області здійснюється на виконання плану заходів щодо створення безбар'єрного простору у Рівненській області на 2023-2024 роки. 

«Ми маємо забезпечити реалізацію національної стратегії створення безбар'єрного простору в Україні, яку ініціювала Олена Зеленська. Безбар’єрність – це про людяність. Пересування, навчання, праця, відпочинок, дозвілля. Кожна людина має мати рівні можливості для реалізації своїх прав та задоволення потреб», - розповів начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський.

За підсумками проведеної роботи було проаналізовано 13 приміщень, де збирається молодь. Так, майже у всіх будівлях є пандус і безбар’єрний вхід. 

Віталій Ліпський також повідомив, що на цьому робота не зупиниться, адже це – перший етап програми. Вже у серпні Мінмолодьспорт розпочинає навчання для представників молодіжних центрів, на яких розповідатимуть про концепцію національної стратегії безбар'єрного простору.

Нагадаємо, що в обласному плані заходів виокремлено 6 напрямків: фізична, інформаційна, цифрова, освітня, економічна, а також суспільна безбар'єрність.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews