Мешканці Бабина на Рівненщині поскаржилися нардепу на підприємство, яке не дає дихати

20.07.2023 15:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Свого часу народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов став на сторону мешканців Клевані, які потерпають від виробничих потужностей хімічного монстра «КОЛОР С.І.М.». Нині з'явилася нова екологічна історія. У Бабині Рівненського району. Нардеп, який має досвід боротьби за екологічні права громадян, відреагував на скарги:
 
"Ще не встигла завершитися наша боротьба за право дихати чистим повітрям жителям Клевані, які щодня потерпають від хімічного монстра «КОЛОР С.І.М.», як з подібною кричущою проблемою до мене звернулися жителі с.Бабин.
 
null
Фото з мережі Інтернет
 
Виявляється, що вже під час повномасштабної війни ТОВ «Мегапак ЛТД», ПП «Мегапак Захід» організували виробництво пластикової тари, плівки та пакетів прямо під вікнами житлових будинків мешканців села, поруч з дитячим садочком, ліцеєм та іншими комунальними закладами! Відстань від виробництва до найближчих житлових будинків – 4 метри!
 
Жителі потерпають. З червня 2022 року, як почалася діяльність цього підприємства, вони скаржаться на концентрований запах ацетону та пластику у повітрі, що викликає печію в горлі, важке дихання, кашель та дискомфорт очей, а це, своєю чергою, може спричинити онкологічні захворювання, захворювання нервової, репродуктивної, імунної систем, затримку розвитку тощо.
 
null
Фото з мережі Інтернет
 
Ви запитаєте: а як взагалі це підприємство почало таку свою діяльність в центрі населеного пункту? Голова Бабинської громади Володимир Бойко і жителі села стверджують, що відкрилось воно без відома, слухань і обговорень з мешканцями. Це наштовхує на думку, що підприємство «Мегапак ЛТД», «Мегапак Захід» працюють, м’яко кажучи, не зовсім законно.
 
Для вирішення проблеми бабинці разом з головою Володимиром Бойком неодноразово звертались до керівництва даного підприємства та органів державної влади, але так і не були почуті. В приватній розмові мешканці навіть натякають на ймовірні корупційні дії керівництва підприємства щодо дозвільних служб Рівненської області.
 
Ну що ж, у бій вступає важка артилерія! З Богом! У кожного свій фронт, і перемога на кожному важлива і необхідна!"
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews