Із Мюнхену до України: в Рівному презентували книгу місцевої громадської діячки

24.07.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
19 липня у Галереї «ЄвроАрт» відбулася презентація книги – арт буку рівнянки, волонтерки, громадської діячки ГО ЛІТЕКО Анни Бернік «Нащадкам у спадок. An inheritance to the generations».
 
У лютому 2023-ого книга презентувалася у німецькому місті Мюнхен, для українців, що проживають закордоном та всіх, хто цікавиться культурою України.
 
«Нащадкам у спадок»– це книга, яка розповідає про велику родину, спадкоємність поколінь, мистецьке коріння, майстерність майстрів, що творять мозаїку, яка є частиною нематеріальної культурної спадщини Рівненського регіону. Це своєрідне послання у майбутнє, як сімейна реліквія, що є частиною, маленьким пазлом у нематеріальній культурній спадщині України», - зазначила Анна Бернік.
 
Книга складається з розділу, у якому розповідається протведику родину Анни, дідуся заслуженого художника України Миколу Кунжедя, який кілька десятків років викладає мозаїку у церквах та соборах, мистецьких просторах, разом з ним працюють пліч-о-пліч сини та онуки. Окремим розділом подані світлини автентичного одягу з рівненськими орнаментами на сорочках, фото архітектурних та історичних місць Рівненщини.
 
Книга як мистецьке послання для майбутніх поколінь.
 
Пресслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews