Роман Іванісов про ДП «Ліси України» та чергові оборудки чиновників

25.07.2023 13:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат від Рівненщини та член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов звернувся із запитом щодо діяльності ДП "Ліси України":

"Разом з усіма українцями шокований безвідповідальністю посадових осіб. Всі ці тендери на захмарні суми закупівель барабанів, автівок, послуг з ремонту і благоустрою – неприпустимі речі, особливо в умовах війни.
Нещодавно я розповідав вам про ситуацію із закупівлями у ДП «Ліси України», про їхні «мультики» за 1,6 млн грн і необмежені зарплати керівного складу. Історія має продовження. Як мені днями стало відомо, є висока ймовірність того, що держпідприємство запровадило у своїй діяльності практику використання поліграфа для працівників. Одразу зазначу, що я – за прозорий і відповідальний менеджмент державних підприємств.

Але використання такого виду контролю виправдане в сферах національної безпеки та оборони, у правоохоронних органах, судовій системі та органах прокуратури. Тим паче, що поліграф, окрім кримінального процесу, для громадян є добровільним. Кодекс законів про працю України також не зобов’язує працівників проходити поліграф.

Якщо факт застосування поліграфу підтвердиться, тоді самі собою напрошуються декілька висновків:
- по-перше, кого саме керівництво ДП має намір перевіряти, і чи не є це спробою відвести увагу від себе і своїх дій;
- по-друге, сама ідея витрачання на ці цілі коштів держпідприємства (а це геть немалі кошти) є неприйнятною і обурливою для суспільства, а отримані у незаконний спосіб результати дослідження дискредитують саму ідею такої перевірки.

У той час, коли пересічні українці з пенсій і невеличких зарплат донатять на армію, у держпідприємстві вигадують чергові оборудки!

На сьогоднішньому засіданні комітету з питань антикорупційної політики озвучив це питання. Усіма членами комітету підтриманий запит на ДП «Ліси України» з метою отримати інформацію:
- чи дійсно проводилися дослідження співробітників ДП «Ліси України» на поліграфі;
- чи передбачено Статутом ДП «Ліси України» використання поліграфа;
- чи оголошувалися публічні закупівлі послуг поліграфолога, хто став їх переможцем, обсяг запланованих робіт та вартість публічної закупівлі;
- чи витрачали ДП «Ліси України» у 2022 р. та січні-червні 2023 р. грошові кошти на закупівлю послуг поліграфолога поза тендерною процедурою, якщо так – в яких сумах."


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews