Роман Іванісов: Спростили придбання товарів для фронту, звернулися до ЮНЕСКО та ООН

28.07.2023 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов розповів про сьогоднішній сесійний день у Верховній Раді України - які рішення прийняті, що з важливого слід відмітити: 
 
"Для спрощення придбання нашим військовим тепловізорів та антидронових рушниць ухвалили законопроекти №9467 та №9468. Згідно з документами, ці прилади звільняються від мита та ПДВ. Ухвалено в цілому.
 
Важливо: у цілому прийняли законопроекти №9311-1 про оптимізацію структури оператора газотранспортної системи України та №7357 про перенесення функцій з адміністрування та технічного супроводу доменних імен у домені GOV.UA з приватної фірми на державні органи.
 
Законопроект №8263 про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України, який також прийнятий в цілому, відміняє регулювання у цій сфері ще радянським Указом, дає чітке визначення ключовим термінам (місто, село, селище, поселення, населений пункт) та приводить у відповідність до чинного законодавства незалежної України утворення, ліквідацію, зміну меж адмінстративно-територіальних одиниць.
 
Зважаючи на те, що наразі Одеса, її історичний центр, перебувають під постійними обстрілами ворога, звернулися до ЮНЕСКО, парламентів та урядів її держав-членів про необхідність позбавлення рф членства в ЮНЕСКО.
 
Закликали:
- ЮНЕСКО невідкладно направити в Україну місію для оцінки збитків, завданих російськими атаками на об’єкти Всесвітньої спадщини у Львові та в Одесі, визначення допомоги та можливих дій ЮНЕСКО для захисту об’єктів культурної спадщини в Україні від російської агресії;
- парламенти та уряди іноземних держав рішуче засудити злочини рф та здійснити всі можливі заходи для їх розслідування, притягнення до відповідальності та справедливого покарання всіх винних у їх скоєнні в рамках національних та міжнародних юрисдикцій.
 
Також Верховна Рада сьогодні звернулася до ООН, парламентів та урядів країн, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів" щодо забезпечення обміну та повернення в Україну військовополонених захисників Маріуполя."
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews