Попри війну, Рівненщина продовжує поповнюватися новими ЦНАПами

31.07.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

На сьогодні в області працює 46 ЦНАПів, два територіальні підрозділи і 40 віддалених робочих місць. За час воєнного стану розпочали свою роботу такі центри в Олександрійській, Вирівській, Мізоцькій, Немовицькій і Зорянській громадах.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.

«Центри надання адміністративних послуг доволі успішно налагодили свою роботу в умовах воєнного стану. За цей час з’явилося 5 ЦНАПів. Продовжується робота щодо відкриття нових центрів, аби максимально наблизити послуги до жителів кожної громади. Тож до кінця літа очікуємо ще відкриття їх у Варковицькій та Білокриницькій громадах», - розповіла Іванна Смачило.

За словами заступниці голови ОДА, лише за І півріччя цього року в ЦНАПах області надано більше 365 тисяч адмінпослуг. Популярними є реєстрація місця проживання,  актів цивільного стану, нерухомого майна. Кожен ЦНАП надає близько три сотні послуг.

Також в області функціонує 4 ЦНАПи, які набули статусу Дія Центр – в Гощі, Бокіймі, Корці та у Рівному. 

«Дія Центри – це мережа ЦНАПів, в яких запроваджені єдині стандарти щодо якості надання послуг. Такий статус надається лише тим, хто відповідає 12-м критеріям якості. Так, для того, аби стати таким Центром, необхідно підтвердити кожен із цих критеріїв якості: зручно, швидко, сучасно, безбар’єрно, просто, людяно, надійно, досконало, доступно, прозоро, привітно та дієво», - зазначила Іванна Смачило.

Вона наголосила, що питання безбар’єрності є одним із пріоритетних у функціонуванні ЦНАПів. 

Адже за адмінпослугами звертаються громадяни різного віку, зокрема діти, люди похилого віку, особи з інвалідністю та інші маломобільні групи населення. Тому постійно проводиться моніторинг приміщень ЦНАПів щодо наявності обладнаної санітарної кімнати, пандусів, маркувань, інформаційних табличок зі шрифтом Брайля, місць для розміщення дитячих колясок тощо.

Також під час брифінгу йшлося про співпрацю Рівненської ОДА із міжнародними організаціями щодо сприяння діяльності ЦНАПам. Так, у межах співробітництва з Програмою розвитку ООН в Україні наша область отримала мобільні кейси для центрів у Костополі, Сарнах та Рокитному. 

Також минулого тижня ЦНАПи отримали техніку для покращення якості та швидкості надання послуг. Це нові ноутбуки, моноблоки та портативні зарядні станції.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews