Лікування військових кіньми: скоро така перспектива може стати реальністю на Рівненщині

02.08.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

На Рівненщині продовжують розвивати кінний спорт та іпотерапію. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час робочої поїздки у Дубенський район.

«Сьогодні на базі Мирогощанського комунального закладу «Вільні» стартує проєкт «Мобільна студія соціалізації». Його мета – сприяти відновленню ментального здоров'я людей з інвалідністю завдяки спілкуванню та догляду за кіньми. Ми бачимо перспективу в іпотерапії і для роботи з військовими, які повернуться з передової. Зокрема, пораненими, які знаходяться в Клеванському госпіталі. Щоб вони приїжджали сюди і у спілкуванні з тваринами знаходили рівновагу і швидше відновлювалися», - сказав очільник області.

Нагадаємо, у Мирогощі створено комунальний заклад «Вільні». Це історія успіху, коли громада на аукціоні викупила стайні і сьогодні тут – центр іпотерапії, який прийняв 32 релокованих коней, евакуйованих з ліній фронту.

Такий сучасний безбар’єрний простір розташований на свіжому повітрі. Тут облаштоване місце для заняття з психологом, участі в психо-розвантажувальних іграх, анімалотерапії, перегляду розвиваючих відео.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews