Рятувальники Рівненської та Волинської областей вчилися рятувати людей на воді (ФОТО)

02.08.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Учора на Рівненщині на березі Хрінницького водосховища представники особового складу ГУ ДСНС України у Рівненській та Волинській областях взяли участь у спільних тактико-спеціальних навчаннях із пошуку та рятування людей на водних об’єктах. Зокрема, відпрацьовували проведення пошукових та аварійно-рятувальних робіт у складних умовах із залученням спеціальної техніки.

Спостерігали за відпрацюванням навиків учасниками навчань начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Загалом у навчаннях взяли участь 100 рятувальників і водолазів та 45 одиниць автомобільної, інженерної, спеціальної техніки, плавзасобів і засобів подолання перешкод.

Віталій Коваль зазначив, що рятувальники вкотре продемонстрували злагодженість, взаємодію і прогресивні методи роботи.

«Зокрема, скидання рятувального жилету до потерпілого за допомогою квадракоптеру. Адже багато потерпілих не змогли отримати допомогу у зв’язку з тим, що їх відносило далеко від берега. Війна навчила нас використовувати дрони і в такий спосіб. Приємно вражений і використанням контейнерів. Мова йде про їх залучення під час лісових пожеж або повені. Ми фактично зменшуємо навантаження на кількість одиниць техніки, але збільшуємо ефективність. Адже поки обладнання з одного контейнеру працює, за іншим їде машина», - прокоментував очільник Рівненщини.

Віталій Коваль також додав, що війська НАТО уже давно перейшли до роботи із обладнанням у контейнерах та висловив переконання, що цей досвід вже зовсім скоро буде максимально реалізований й в Україні.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews