Прозорі іспити на отримання посвідчення водія: як це працюватиме у Рівненській області

04.08.2023 07:12   Джерело: RvNews
Автор : Олекса Мирожит
 

Рівненщина стала однією із областей, де впроваджують пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспиту для отримання посвідчення водія.

У регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС в області начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль взяв участь у заході з нагоди початку реалізації пілотного проєкту на Рівненщині, оглянув оновлені класи для іспитів.

Про нові правила розповів начальник Головного сервісного центру МВС України Микола Рудик.

Серед основних змін:

  • Без «сліпих зон». У класах для теоретичних іспитів тепер буде фіксація на 4 відеокамери та мікрофон.
  • В автівках категорії В (легкові автомобілі) відеофіксація в салоні буде проводитися таким чином, щоб знімати руки і ноги кандидата у водії та екзаменатора.
  • Для складання практичного іспиту надається необмежена кількість спроб. Раніше їх було 3. 

«Переконаний, відкритість, прозорість, транспарентність надання послуг у сервісному центрі МВС - це основа до змін економіки і країни в цілому. Зі свого боку, як обласна влада спільно з тергромадами виділимо субвенцію для придбання автомобілів, аби посилити їхню матеріально-технічну базу. Особлива увага буде приділятися інклюзивності», - прокоментував Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews